Minuli dogodki

Tradicionalni piknik stanovalcev

23 jun

V soboto, 18. 6. 2016, smo v Domu starejših občanov Ljutomer priredili že 15. tradicionalni piknik za stanovalce in svojce. Namen srečanja je medgeneracijsko druženje kateremu v domu posvečamo veliko pozornosti. Pod senco starih hrastov v našem znamenitem ljutomerskem parku se je zbralo približno 400 udeležencev piknika, ki so v sproščenem vzdušju preživeli lep junijski popoldan. Uvodoma je udeležence nagovoril direktor doma, sledil pa je tudi pozdrav našega stanovalca g. Antona Herica, ki je tudi predstavnik stanovalcev v svetu zavoda.
Za zabavni del programa je poskrbel Gregor Vidmar s svojim člani ansambla, katerih zvok prijetne glasbe je odmeval daleč po mestu Ljutomer. Gregor Vidmar volontersko skrbi za dobro glasbeno vzdušje na naših srečanjih že vrsto let za kar smo mu iskreno hvaležni.
Na pikniku se je predstavila tudi folklorna skupina Leščeček iz Veržeja, ki nas je s spletom »Kak je hlopec deklo süka« popeljala v svet folklore in plesnih korakov. »Lepo je videti mlade, da s tako zavzetostjo plešejo plese, ki smo jih plesali v mladosti,« je bilo slišati med pogovori stanovalcev doma.
Za prijetno vzdušje so poskrbeli tudi mešani pevski zbor zaposlenih doma in pevski zbor stanovalcev. Za postrežbo in vso logistiko so poskrbeli zaposleni DSO ob pomoči številnih prostovoljcev. Ker smo zavod, ki v okviru Projekta družini prijazno podjetje izkazuje večjo družbeno odgovornost do zaposlenih in njihovih družinskih članov, so bili prisotni na pikniku tudi otroci in drugi družinski člani zaposlenih, ki so pridno pomagali ostalim.
Medgeneracijsko druženje stanovalcev, njihovih svojcev ter zaposlenih je pri nas vedno prijetno, zato se veselimo ponovnega druženja naslednje leto.

Kolektiv
Doma starejših občanov Ljutomer

Išči

Najnovejše objave

  • Obisk glasbene skupine Zlata Žila Obisk glasbene skupine Zlata Žila
    Prejšno sredo sta nas obiskala Uroš s kitaro in Žan s harmoniko, oba sicer tudi člana glasbene skupine Zlata Žila. Z lepo odpetimi narodno zabavnimi…
  • Pripravili tradicionalni slovenski zajtrk Pripravili tradicionalni slovenski zajtrk
    V petek, 19. novembra, smo tako na sedežu doma, kot v naši bivalni enoti, pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je tokrat potekal pod sloganom »Zajtrk…
  • Praznovali Martinovo Praznovali Martinovo
    Martinovo, za nekatere največji prleški praznik, za druge "štajersko novo leto"... vsekakor dan vreden praznovanja, tudi v našem DSO. Na ta dan so naše stanovalce…