Minuli dogodki

Spoštovani!

08 apr

Soočili smo se s krizo, ki nas kot skupnost postavlja pred veliko preizkušnjo. Naloga vseh nas je, da se obnašamo odgovorno in v skladu s priporočili strokovnih služb. Zaščititi moramo tiste, ki jih lahko novi koronavirus najbolj ogrozi. To pa so predvsem starostniki.
Žal se s krizno situacijo sooča Dom starejših občanov Ljutomer. Gre za naš dom in prepričani smo, da skoraj vsak od nas pozna katerega izmed stanovalcev. To so starostniki, ki so s svojo prizadevnostjo zaznamovali nas, mlajše generacije. Med drugim so nas naučili, da moramo v težkih časih stopiti skupaj. Z mislimi smo pri vseh stanovalcih, posebej pa si želimo čim prejšnjega okrevanja tistih, ki se soočajo z okužbo z novim koronavirusom. V težkem položaju so tudi njihovi najbližji, ki jim prav tako namenjamo podporo.
Zaposlenim Doma starejših občanov Ljutomer se lahko zgolj priklonimo. Podobno kot drugje po državi bijejo neumorno bitko. Skrbijo za sočloveka z največjo mero empatije. Ne predstavljamo si, kako izmučeni so, pa vendarle iz dneva v dan najdejo novo energijo. Zahvaljujemo se Zdravstvenemu domu Ljutomer. Zaposleni ZD Ljutomer so priskočili na pomoč kolegom in na ta način izkazali največjo možno mero solidarnosti.
Solidarnost moramo izkazati prav vsi. Vsakemu od nas se je življenje obrnilo na glavo. V takšni situaciji se še nismo znašli. V mnogočem bo našo prihodnost zaznamovalo naše ravnanje v teh kriznih časih.
Družbena omrežja nam omogočajo stik s sorodniki, prijatelji in znanci. Vseeno pa moramo dvakrat premisliti preden oblikujemo objavo ali podamo komentar. Zelo hitro lahko koga s svojimi zapisi prizadenemo. Mediji prav gotovo sooblikujejo javno mnenje. Prav je, da poročajo odgovorno in se pri tem osredotočijo na dejstva.
Želimo si, da je tudi lokalna politika odgovorna. Verjamemo, da vsi vpleteni delajo dobronamerno. Če kaj, nam je ta virus dokazal, da smo na koncu dneva vsi samo ljudje, ki delimo podobne težave, strahove, pa tudi in predvsem veliko mero empatije ter ljubezni. Potrebovali bomo še ogromno pozitivne energije, da premagamo zdravstveno krizo, nato pa še njene posledice.
Še enkrat velika hvala vsem, ki bijete ta težek boj in vsem tistim, ki kakor koli prispevate. Stanovalci, zaposleni in vodstvo DSO Ljutomer. Niste sami! Skupaj bomo zmogli!

Člani Sveta zavoda DSO Ljutomer

Išči

Najnovejše objave

  • Obvestilo
    Glede na izboljšanje epidemiološke slike in spremenjene splošne zahteve glede obvladovanja Covida smo v našem DSO nekoliko poenostavili ukrepe glede obiskov in vstopa v dom,…
  • Obiskali so nas prostovoljci Obiskali so nas prostovoljci
    Prejšnji teden so nas v okviru Krkinega tedna dobrodelnosti in humanosti prijazno obiskali prostovoljci zaposleni v ljutomerske Krkinem obratu. Z našimi stanovalci so se družili,…
  • Sredin dogodek s posebnim gostom Sredin dogodek s posebnim gostom
    Na verajšnjem sredinem dogodku smo gostili posebnega gosta. Obiskal nas je naš bivši, sedaj upokojeni sodelavec Marjan, ki ga naši stanovalci dobro poznajo, saj jih…