Napovednik in obvestila

Obvestilo

Virus je žal zelo prisoten in je kljub vsem naporom in prizadevanjem na nek način »vdrl« tudi v naš dom. V drugem valu smo upali in celo verjeli, da se bomo izognili Covidu v domu, kot kaže pa nam to ne bo uspelo. Izkazalo se je, da sta dve asimptomatski osebi, ki sta prišli k nam prejšnji teden, žal pozitivni na Covid 19. Oseba, ki je prišla k nam iz SB M. Sobota je bila ob odhodu iz bolnišnice celo testirana na Covid 19 in bila negativna. Žal je naknadno razvila znake bolezni, bili pa smo tudi obveščeni, da je bila v sobi skupaj s sedaj pozitivnimi pacienti.
Obe osebi sta bili ves čas, odkar sta pri nas, ena od srede, druga od petka, v sivi coni in iz previdnosti ustrezno izolirani. Danes sta bili začasno odpeljani v bolnišnico Topolšica. Vsi naši stanovalci so še zmeraj nameščeni v beli coni in se dobro počutijo, izvajamo vse predvidene aktivnosti družabništva, socialne oskrbe in tudi telesnih aktivnosti, da je bivanje v domu, kljub omejitvam, čim bolj prijetno.
Svojci lahko kontaktirate s stanovalci po ustaljenih poteh. Svojo željo po video klicu, telefonskem pogovoru ali druga sporočila stanovalcem lahko sporočite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (pripišite komu je namenjeno) ali na tel. 02 585 11 00.
Za informacije o počutju stanovalcev lahko pokličete med 10.30-12.00 uro in 14.00-15.30 uro vsak dan na številke:
☎️ 02 585 11 21 (1. nadstropje)
☎️ 02 585 11 22 (2. nadstropje) in
☎️ 02 585 11 23 (3. nadstropje).
Obiski in izhodi stanovalcev so še vedno omejeni, zato vljudno naprošamo svojce, da na noben način ne prihajate v neposreden fizičen stik s svojimi najdražjimi. Lahko si pomahate preko balkona oz. ograje. Lepo prosimo, da zaradi varnosti stanovalcem ne prinašate nenujnih stvari, saj pri nas dobijo vse kar potrebujejo.
Sicer pa po posebnem protokolu lahko dostavljate različne nepokvarljive stvari, pri tem upoštevajte, da:
- nujne potrebščine lahko prinesete pred vhod doma vsak dan med 8h in 16h ter pozvonite,
- dostavite lahko npr. toaletne potrebščine, baterije za slušni aparat, mobilni telefon, revije, zimska oblačila in tudi živila, ne pa hitro pokvarljivih stvari. Vsi predmeti morajo biti tovarniško (originalno) zapakirani.
- predmete zapakirajte v papirnato vrečko/ovoj.
- vrečka mora biti označena z nalepko/napisom z imenom in priimkom stanovalca.
Vaš paket bomo varno shranili in dostavili stanovalcu po 72 urah.

Ostanimo zdravi,
vam in nam želi ekipa DSO Ljutomer.

Več iz te kategorije: « Brez "sive cone" Obvestilo »

Išči

Najnovejše objave

  • Proslavili 19. obletnico doma Proslavili 19. obletnico doma
    Vsako leto smo v tem času obeležili in proslavili za nas pomemben dogodek, to je obletnico doma. Razmere nam žal ne dopuščajo, da bi organizirali…
  • Obvestilo
    Razsežnost okužbe v okolju in zdravstvenih ustanovah od koder prihajajo ali se vračajo naši stanovalci, kljub vsem vloženim naporom, vpliva tudi na naš dom. Rezultati…
  • Naš stanovalec Ivan praznoval 95. rojstni dan Naš stanovalec Ivan praznoval 95. rojstni dan
    Kljub vsem naporom in negotovosti si prizadevamo ujeti vsak trenutek življenja v žlahtnem pomenu besede. Naš stanovalec, g. Ivan B., je včeraj praznoval svoj 95.…