Napovednik in obvestila

Izboljšana zdravniška oskrba za naše stanovalce

16. april 2020 - V Domu starejših občanov Ljutomer smo zadovoljni s tem, da vsak dan beležimo več ozdravelih, tako med stanovalci (včeraj 5), kot med zaposlenimi. V prihodnjih dneh pričakujemo prve sodelavce, da se vrnejo na delo.
Kljub vsem ukrepom in vključitvi zdravstvenega kadra iz drugih zdravstvenih zavodov, tudi bolnišnice, število okuženih stanovalcev še vedno narašča (včeraj 9), naših zaposlenih (0).
Včeraj smo se sestali s predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, člani koordinacijske skupine, predstavniki Splošne bolnišnice Murska Sobota skupaj s strokovnim direktorjem prim. asist. Danielom Grabarjem, dr. med., spec. anest. z rean., prisotni so bili tudi zunanji strokovnjaki kot npr. doc. dr. Aleš Rozman iz Univerzitetne klinike Golnik.
Na sestanku smo se dogovorili, da nam bodo tudi v prihodnje pri delu pomagali zdravniki in usposobljeni izvajalci zdravstvene nege z bolnišničnimi izkušnjami, po umirjanju zadev pa se bo dodatno osebje počasi umikalo in se bo delo vračalo v ustaljene tirnice. Izpostavili smo, da je ključno, da stroka določi in izvede vse ukrepe za zajezitev okužb, pri tem ji bo dom nudil vso možno podporo.
Na sestanku se je direktor doma mag. Tomislav Nemec zahvalil za pomoč Splošni bolnišnici Murska Sobota in vsem, ki so nam v teh težkih trenutkih priskočili na pomoč. Če že naši stanovalci ostajajo v domu smo vsaj uspeli doseči to, da se je vzpostavilo okolje po vzoru iz bolnišnice, s tem so tudi naši stanovalci dobili izboljšano zdravniško oskrbo. V diskusiji, kako se bomo v naslednjih dneh spopadli z zajezitvijo širjenja virusa, je sodeloval tudi doc. dr. Aleš Rozman, dr. med., specialist pulmologije iz Univerzitetne klinike Golnik, v petek pričakujemo s strani stroke seznam aktivnosti, ki jih moramo izvesti.
Po odločitvi bolnišnice bo od jutri strokovno vodenje našega bolnišničnega okolja prevzela druga dipl. med sestra s primernimi izkušnjami. Poleg naših preostalih zaposlenih in kadra iz drugih zdravstvenih ustanov in bolnišnic se nam z današnjim dnem pridružuje 5 prostovoljcev študentov medicinskih ved. Tudi za njih smo priskrbeli primerno prenočitev. Sicer pa je v naše delo vključen zdravstveni kader iz Zdravstvenih domov Ljutomer, Murska Sobota, Gornja Radgona in Lendava ter iz Splošne bolnišnice Murska Sobota in Ptuj, za kar smo jim hvaležni. Prisotni so se tudi seznanili, da je bil kontrolni bris pri dveh stanovalcih preseljenih v Biotermah pozitiven, oba sta sedaj v DSO Ljutomer.
Težave zaradi odsotnosti strežnega osebja, kar je povzročilo tudi težave pri čiščenju prostorov so zaenkrat odpravljene, saj smo s pomočjo ministrstva uspeli pridobiti pomoč čistilnega servisa, zahvala pa gre tudi prostovoljcem Slovenske filantropije in drugim iz domačega okolja, ki so pri tem pomagali. Za nadaljnje čiščenje smo prav tako pridobili pomoč še enega čistilnega servisa.

Išči

Najnovejše objave

  • Obisk glasbene skupine Zlata Žila Obisk glasbene skupine Zlata Žila
    Prejšno sredo sta nas obiskala Uroš s kitaro in Žan s harmoniko, oba sicer tudi člana glasbene skupine Zlata Žila. Z lepo odpetimi narodno zabavnimi…
  • Pripravili tradicionalni slovenski zajtrk Pripravili tradicionalni slovenski zajtrk
    V petek, 19. novembra, smo tako na sedežu doma, kot v naši bivalni enoti, pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je tokrat potekal pod sloganom »Zajtrk…
  • Praznovali Martinovo Praznovali Martinovo
    Martinovo, za nekatere največji prleški praznik, za druge "štajersko novo leto"... vsekakor dan vreden praznovanja, tudi v našem DSO. Na ta dan so naše stanovalce…